Majlis Pakatan Rakyat

Majlis Pakatan Rakyat
Cahaya Keadilan & Kemenangan Pasti Terbit ; Negara ini mesti berubah. Mungkin kita kalah dalam satu atau dua pertempuran, tapi saya yakin kita akan memenangi peperangan ini,"ANWAR IBRAHIM"

Sunday, September 6, 2009

Samseng-samseng Yg Di Lindungi

Pihak Berkuasa Perlu Mengambil Tindakan.
Seksyen 23 , Shah Alam mungkin sedang berseronok sesama mereka sekarang sambil melahirkan rasa puas kerana berjaya menunjukkan 'kejantanan' kepada pemimpin kerajaan negeri Selangor semalam.

Malah pemimpin tertinggi Umno Najib dan Muhyidin Yasin langsung tidak menunjukkan rasa kesal atas kejadian yang memalukan dilakukan oleh anak buah mereka diperingkat bawahan. Najib seolah-olah merestui apa yang mereka lakukan.
Siapa yang bagi lesen untuk ugut bunuh dan rogol orang kepada samseng Umno dalam sesi perjumpaan antara penduduk seksyen 23 dan pihak kerajaan negeri Selangor? Kenapa mereka begitu berani? Kenapa pihak polis mendiamkan diri atas ugutan bunuh kepada Khalid Samad (MP Shah Alam )?
Kenapa pihak polis diamkan diri apabila samseng Umno ugut nak rogol Rodziah Ismail ?
(adun Batu Tiga).

Kenapa mereka begitu berani berkata begini:

"Rodziah pelacur"

"Rodziah saya akan rogol kamu."
"Bodoh punya MB."
" Haji Khalid Samad kau duduk, kau belum kenal aku siapa. Selepas ini kau jangan turun Seksyen 23, kalau tidak kau mati! Ini kawasan majoriti Melayu."
Surat Khalid Abd Samad Kepada Penduduk Seksyen 23

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Kehadapan penduduk Seksyen 23 yang dihormati, Semoga surat ini menemui tuan-tuan dalam keadaan sihat wal afiat serta keimanan yang teguh dan jitu berkat bulan Ramadhan ini. Saya mengambil kesempatan ini untuk mengingatkan diri saya serta tuan-tuan akan Firman Allah, Surah Al Maaidah ayat 8 yang bermaksud;

“Bertindak adil! Ianya lebih rapat dengan keTaqwaan.”Semoga dalam usaha kita membina keTaqwaan dalam bulan Ramadhan ini, kita mengingati hakikat bahawa ‘keTaqwaan’ yang diusahakan itu mempunyai hubungan rapat dengan keadilan. Keadilan ini pula perlu dilaksanakan terhadap semua, walaupun terhadap yang tidak disenangi. Ini ditegaskan di dalam ayat yang sama yang bermaksud,

“dan jangan oleh kerana kebencian kamu terhadap sesuatu kaum menyebabkan kamu tidak berlaku adil…” Kalau terhadap kaum yang dibenci sekalipun dituntut keadilan, apatah lagi terhadap jiran sekampung dan warga sekota? Walaupun mereka tidak sebangsa dan seagama, hakikatnya mereka tidak memusuhi kita atau memusuhi Islam. Maka, mereka layak mendapat layanan yang adil. Adakah adil sekiranya kita menafikan mereka hak tempat beribadat yang berhampiran dan sebaliknya memaksa mereka ke seksyen 22, di tengah-tengah kawasan Industri berat, jauh dari kawasan kediaman? Tiada apa di sana kecuali kilang-kilang.

Saya hanyalah seorang wakil rakyat yang dipilih oleh tuan-tuan melalui pilihan raya yang diadakan pada masa-masa tertentu. Saya tidak berhak memaksa apa-apa pandangan atau keputusan ke atas tuan-tuan semua. Saya hanya mengharapkan keputusan yang tuan-tuan rumuskan sendiri berhubung cadangan pemindahan kuil ke Seksyen 23 mengambil kira persoalan keTaqwaan dan keAdilan seperti di atas. Islam adalah agama yang adil. Keadilannya mampu menawan hati semua manusia. Yang paling saya takuti adalah tindakan yang memberikan gambaran bahawa Islam adalah sebaliknya. Allah murka terhadap mereka yang bertindak dengan cara yang merosakkan imej Islam sehingga menyebabkan manusia terhalang untuk mengenali keadilannya. Allah berfirman ayat 94 Surah An-Nahl yang bermaksud:-

“Dan kamu ditimpa kehinaan kerana menjadi penghalang kepada jalan Allah (disebabkan tindakan buruk kamu) dan untuk kamu azab yang amat dahsyat (pada hari akhirat kelak)” Ada yang bertanya kepada saya, tidakkah saya khuatir saya kalah dalam Pilihan Raya yang bakal tiba oleh kerana isu ini. Bagi saya sekiranya itulah kehendak pengundi, apakan daya? Yang penting sejarah akan menjadi saksi bahawa ada Ahli Parlimen dari parti Islam yang memperjuangkan keadilan untuk semua walaupun orang Hindu. Seperti kisah seorang raja Islam di Mysore, Bangalore, India pada abad ke 18 yang bernama Sultan Fateh Ali Khan Tippu (Tippu Sultan). Rakyatnya terdiri daripada orang Islam, Hindu dan Sikh. Hingga ke hari ini rakyat India masih menceritakan mengenai pemerintahan beliau yang berasaskan Islam sebagai sebuah pemerintahan yang adil.Semoga Allah memberkati kita semua dan memimpin kita ke jalan yang diRedhaiNya.
وسلام عليكم و السلام على من التبع الهدى


YB KHALID BIN ABDUL SAMAD
Ahli Parlimen Shah Alam
Di copy daripada tvantara.com

@PR Juasseh/Jemapoh@

No comments: