Majlis Pakatan Rakyat

Majlis Pakatan Rakyat
Cahaya Keadilan & Kemenangan Pasti Terbit ; Negara ini mesti berubah. Mungkin kita kalah dalam satu atau dua pertempuran, tapi saya yakin kita akan memenangi peperangan ini,"ANWAR IBRAHIM"

Thursday, September 17, 2009

Lawatan Ke Rumah Ibu Saudara Rosmah

[9b46361c8df193fc47ff6147b5861593.jpg]Ketua Angkatan Muda Keadilan, Shamsul Iskandar Md Akin bersama 10 orang pemimpin sayap kanan parti Keadilan Negeri Sembilan dan cabang Kuala Pilah telah mengunjungi ibu saudara dan sepupu Rosmah Mansor, isteri kepada PM Najib dan hulurkan bantuan duit raya dan hadiah sempena kedatangan Aidilfitri yang bakal menjelang.

Kata Shamsul Iskandar:
"Keadaan mereka amat daif. Kita berikan bantuan sekadar termampu."-malaysiakini. Bacaan lanjut klik di sini. Keluarga tersebut tinggal di Kampung Mertang, Kuala Pilah

Mungkin Rosmah Mansor terlepas pandang atau tidak mahu guna wang PM Najib untuk bantu keluarga beliau yang daif itu.

Dalam filem Melayu Purba ada cerita 'Si Tanggang'. Si Tanggang masa kecilnya suka makan pisang salai yang dibuat ibunya. Apabila Si Tanggang bernikah dengan anak orang kaya, Si Tanggang sudah berubah cara hidup. Kepulangan Si Tanggang kekampungnya sebagai orang kaya telah menjadi anak derhaka kepada ibunya.

Tanggang sudah tidak kenal lagi ibunya yang miskin itu. Pisang salai kegemaran Tanggang yang diberikan ibunya dibuang dan menendang ibunya sendiri. Cerita ini tidak ada kena mengena samaada yang hidup mau pun yang mati.

@PR Juasseh/Jemapoh@

No comments: