Majlis Pakatan Rakyat

Majlis Pakatan Rakyat
Cahaya Keadilan & Kemenangan Pasti Terbit ; Negara ini mesti berubah. Mungkin kita kalah dalam satu atau dua pertempuran, tapi saya yakin kita akan memenangi peperangan ini,"ANWAR IBRAHIM"

Sunday, September 27, 2009

Adun Johol Di Serang Barah Tulang ???


Belum pun pilihanraya kecil Bagan Pinang bermula, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) petang tadi baru menerima satu lagi Surat Perletakan Jawatan dari Adun Johol, Barisan Nasional.

Punca pengutusan surat tersebut kerana ADUNnya sedang bersabung nyawa; terjatuh ketika bermain badminton akibat penyakit kanser tulang tahapan ketiga/genting.

Mungkinkah ini menandakan Negeri Sembilan bakal menempuhi satu lagi pilihanraya kecil; selepas selesainya pilihanraya kecil Bagan Pinang kelak.

Pun begitu, MKT PKR Badrul Hisham Shaharin @ Chegubard berkata, Umno (BN) dan SPR sedaya upaya cuba menyelamatkan BN dengan menolak surat perletakan jawatan itu.

Khabarnya, Yb Roslan dengan penuh tanggung jawab dan kesedaran telah menghantar surat perletakan jawatan sebagai ADUN JOHOL sebelum ini.


Dalam perkembangan berkaitan, dua ADUN BN yang lain sedang berdepan dengan pertuduhan rasuah; yang membolehkan kedua-dua mereka hilang kedudukan sebagai ADUN.

Jika berlaku juga pilihanraya di kedua-dua Dun itu, menjadikan BN Umno terus diselubungi sindrom takut kalah pilihanraya (atychiphobhia).

Ini kerana, Umno sudah kalah tujuh kali berturut-turut di Semenanjung – Permatang Pauh, Kuala Terengganu, Bukit Gantang, Bukit Selambau, Manek Urai, Penanti dan Permatang Pasir.

Umno BN bertambah bimbang, takut-takut Negeri Sembilan akan jatuh dalam genggaman Pakatan Rakyat (PR).

Ianya tidak mustahil kerana perbezaan kerusi BN-PR hanya empat kerusi sahaja.

Sama-sama kita nantikan apa pula konspirasi SPR-UMNO BN dalam masa terdekat ini demi mempertahankan status quo mereka sebagai pemerintah zalim menjelang PRU13 kelak.

Kami dari PR Juasseh/Jemapoh atas ikatan persaudaraan seagama, sentiasa mendoakan agar kesihatan Yb Roslan pulih seperti kala. Tidak tergamak rasanya kami bertarung politik dlm keadaan Yb yg uzur dan diselubungi pilu keluarga terutama dlm suasana Aidil Fitri ini.

Malangnya ada juga kedengaran ahli-ahli Umno Johol yg tidak sabar2 dgn cubaan melobi dan menghantar surat permohonan ke Umno perhubungan NS agar terpilih sebagai calon Dun Johol mengantikan Yb Roslan yg sedang uzur. Apa sebenarnya yg di kejar ????
@PR Juasseh/Jemapoh@

1 comment:

Fenomena said...

Bodoh betul la.. berita orang meninggal pun ko nak politikkan.. bangsat punya orang.. just buat pengumuman je la arwah tuh.. usah la selit2 cite politik bangsat ko tuh.. sian arwah.. siap letak gamba.. passtuh ko tulis macam tuh.. bodoh punya orang.. sok kalau mak bapak ko.. anak anak ko orang buat camni ko suka ke..???