Majlis Pakatan Rakyat

Majlis Pakatan Rakyat
Cahaya Keadilan & Kemenangan Pasti Terbit ; Negara ini mesti berubah. Mungkin kita kalah dalam satu atau dua pertempuran, tapi saya yakin kita akan memenangi peperangan ini,"ANWAR IBRAHIM"

Saturday, August 16, 2008

Perang Kebangkitan Barisan Rakyat Telah Bermula
"Assalamu 'alaikum,,..Selawat dan Salam ke atas Junjungan,,..Pengesahan penerimaan pencalonan DSAI di Pilihan Raya Kecil Permatang Pauh pagi ini melegakan penyokong PAKATAN RAKYAT. DSAI yang diiringi lebih kurang 50 ribu penyokong berbanding lebih kurang 5 ribu penyokong calon BN menjelaskan kekaburan berikutan percubaan menyekat beliau dari bertanding. Maka sahlah sekarang DSAI melepasi satu lagi halangan menuju destinasinya, Putra Jaya.
Kini harapan penyokong PAKATAN RAKYAT dipikul oleh DSAI dan harapan DSAI dipikul bersama penyokong PAKATAN RAKYAT. Mesej semakin jelas kedengaran dan semakin diterima rakyat bahawa perjuangan ini bukanlah untuk DSAI dan agenda DSAI. Perjuangan ini ialah perjuangan seluruh rakyat, bukannya perjuangan peribadi DSAI. Di ambang Pilihanraya Permatang Pauh ini juga, rakyat disajikan dengan sumpah mubahalah si penuduh dan dimainkan saban hari oleh media perdana. Lagu lama dan taktik lama masih dialunkan oleh BN tetapi kali ini rakyat tak mudah lupa seperti orang UMNO mudah lupa, seperti Ezam dan Ruslan Kasim mudah lupa, seperti teman-teman reformasi 1998 yg lantang dengan sumpah Keramatnya sebelum ini mudah lupa. DSAI secara resmi dinamakan sebagai calon PAKATAN RAKYAT di Pilihanraya Kecil Permatang Pauh, mewakili suara Barisan Rakyat tertindas. Satu lagi ketakutan diatasi sekaligus membuka jalan yang lebih luas di hadapan. Seiring dengan P/raya PPauh ini ialah kenyataan Tok Guru presiden PAS yang menegaskan sokongan tidak berbelah bagi kepada DSAI. Satu suntikan dan satu penjelasan kepada kesamaran yang cuba dimainkan oleh BN menerusi media perdana. BN kalah lagi, UMNO semakin meracau2 itulah mesej jelas dari kenyataan Tok Guru ini, terlebih lagi diucapan dasarnya Tok Guru juga menjelaskan perkara yang cuba diputarbelit selama 2/3 mnggu ini bahawa PAS tidak akan bekerjasama dengan parti yang sakit. Tok Guru juga tegas menyatakan keyakinannya bahawa DSAI tidak bersalah dan mubahalah sipenuduh bermotif politik, sekaligus mengesahkan kenyataan yang sama oleh DSAI yang dibuat sebelum ini. Rakyat sudah tahu dan faham kenapa mubahalah itu tidak perlu dan tidak menjejaskan sedikitpun sokongan kepada DSAI malah diyakini bakal menambahkan sokongan. Nampaknya BN semakin terdesak.semua percubaan menyekat DSAI gagal tetapi BN masih ada SPR untuk terus mencuba menyekat DSAI. Dari itu kepada penyokong PR teruskan usaha sambil teruskan berdoa agar hasrat Barisan Rakyat diberi pertolongan ALLAH. Kepada petugas P/raya PPauh dari Pakatan Rakyat, selamat bertugas kepada kalian dan sambutlah salam perjuangan dari kami yang jauh ini. Di seru setiap bilik gerakan dan Pejabat Parti PAKATAN RAKYAT, di buka dan di ceriakan dgn maklumat. Susun dan hiasi setiap Pejabat umpama seperti menyambut Hari Raya. Nur Kemenangan sudah mula menyingsing fajar.

No comments: