Majlis Pakatan Rakyat

Majlis Pakatan Rakyat
Cahaya Keadilan & Kemenangan Pasti Terbit ; Negara ini mesti berubah. Mungkin kita kalah dalam satu atau dua pertempuran, tapi saya yakin kita akan memenangi peperangan ini,"ANWAR IBRAHIM"

Sunday, March 6, 2011

Umno berjaya di Kerdau dgn dangdutnya. Melayu jgn terus hanyut.
azlan
Umno masih kukuh di Felda. Melayu perlu disedarkan segera dari terleka gula2 Umno BN.


Proses pengundian bermula hari ini bagi pilihan raya kecil kawasan DUN Kerdau di Pahang dan DUN Merlimau di Melaka.

Kedua-dua kawasan yang menyaksikan proses kempen pilihan raya yang suram ini merupakan kubu kuat BN dan para penganalisis membuat bacaan awal bahawa parti itu akan memenangi kedua-dua kerusi.

NONEDi Kerdau, calon PAS Hassanuddin Salim (kiri) berdepan calon BN Syed Ibrahim Syed Ahmad bagi menentukan sokongan dari kalangan masyarakat Melayu yang membentuk hampir 90 peratus daripada 8,999 pengundi berdaftar di sini.

NONEHassanuddin yang tewas dalam pilihan raya umum 2008 bagi kerusi ini akan membuang undi di Telok Sentang manakala Syed Ibrahim (kanan) akan mengundi di Kuala Tekal.

Pilihan raya kecil ini diadakan berikutan kematian penyandangnya Datuk Zaharuddin Abu Kassim pada 12 Februari lalu akibat serangan jantung.

Keputusan penuh tidak rasmi:

PAS: 2336, BN: 5060

Majoriti: 2724


Calon PAS, Hassanuddin Salim kini berada di markas induk PAS. Dijangka satu sidang medakan diadakan selepas keputusan rasmi diumum SPR


PRK ini bukan menentukan masa depan Pakatan Rakyat tetapi apa yang harus diberi perhatian ialah pilihan raya umum akan datang.

@ Semua kena balik ke negeri dan ke kawasan masing-masing dengan tugas yang lebih tersusun serta menyampaikan maklumat mengenai Pakatan Rakyat @

No comments: